Kinderpizza's

poezenpizza

Voor vier personen, tijd: 70 tot 80 min. (Zonder baktijd.)

(Als je op je mobiel kijkt staan de ingrediënten onderaan de pagina. Sorry voor dit ongemak.) 

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak een depressie in het midden. Roer de verkruimelde gist met wat lauw water. Dek af en laat het rijzen op een warme plaats gedurende 15 minuten. Met olijfolie, zout en restwater kneed tot een stijf deeg. Dek af en laat rijzen op een warme plaats voor nog eens 30 minuten. Kneden telkens in vier porties.

Gescheiden van elke portie deeg twee walnootgrote stukken. Uitrollen op een bloem bestoven werkvlak grote porties deeg rond, ongeveer 15 cm in diameter en plaats op bakpapier, twee elk op een bakplaat. De kleine porties deeg ook om uit te rollen, ongeveer 5 cm in diameter. Links en rechts beginnen om de grote deeg Stack kringen als oren en licht aandrukken. Knijp met uw vingers, de uiteinden puntig, dus "kat oren" worden gevormd. Met een vork meerdere malen Prik het deeg en laat rijzen nog eens 15 minuten.
Tomatenpuree tot een marge van ongeveer 1 cm verspreid over het deeg. Bestrooi met geraspte kaas.

Van elk 8 plakjes salami van het midden verwijderde een kleine cirkel. Deze vervolgens doormidden en zet naast elkaar als "mond" van de kaas. Plaats de kleine salami kringen als "ogen". Vervolgens elke helft olijven. Snijd de resterende plakjes salami in stukken en aldus "oogleden" en "oren". Champignon gesneden in 4 dikke plakken en plaats afhankelijk van een schijf als een "neus" in het midden. Wassen paprika, verwijder zaadjes en snijd in lange, dunne reepjes. Als "snorharen" Creatie.

In een voorverwarmde oven bij 200 ° C boven / onder warmte (180 ° C convectieoven) Bak 12-15 minuten.

kinderpizza

Voor drie personen, tijd: 30 tot 60 min.

Bereidingswijze

Kneed in een kom de pizza mix met 2 eetlepels olie en 250 ml water tot een dik en soepel deeg. Verdeel het deeg in 9 even grote balletjes
Roer in een kleine kom de tomatensaus met de overige olijfolie en oregano door elkaar
Laat de mozzarellabolletjes in een zeef of vergiet uitlekken en snijd ze doormidden
Was de tomaatjes en snijd ze door midden. Was de paprika, snijd de paprika doormidden en haal de steel en zaadjes eruit. Snijd de paprikahelften in blokjes. Was de lente-uitjes, snijd de wortels eraf en snijd het witte deel van de lente-uitjes in dunne ringen. Verwijder het vel van de chorizoworst en snijd de worst in dunne plakken
Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Leg bakpapier op de bakplaat
Strooi wat bloem op het aanrecht en rol met een deegroller elk deegbolletje uit tot een deegrondje van 10 cm groot. Leg de deegbodems naast elkaar op de bakplaat
Smeer op elke deegbodem een eetlepel tomatensaus. Beleg de pizza's met mozzarella, tomaatjes (met de bolle zijde naar boven), paprika, lente-uitjes en plakjes chorizo
Zet de pizza's net onder het midden in de oven en bak de pizza's in ca. 15 tot 20 minuten gaar.