TOMATENSAUS

Tomatensaus voor vier personen.

ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 800 gram gepelde tomaten (blik á 400 gram)
  • 20 gram Italiaanse kruiden ((bakje)) 

bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
  2. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zacht koken. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.
Bereidingstip:

Bereid de saus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.

Bucatini all’amatriciana

  • 400 g bucatini
  • 400 g tomaten
  • 200 g spek
  • 1/2 kop droge witte wijn
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 50 g kaas, extra vierge olijfolie
  • zout, zwarte peper

Snijd het spek in reepjes en bak ze in een hete pan.
Wanneer het spek bruin is, uit de pan halen. Zet apart.
Kook de pasta al dente.
Was en snijd de tomaten doormidden en bak ze in dezelfde pan gebruikt voor het spek op hoog vuur.
Doe er een half glas witte wijn bij en zout ze licht.
Wanneer de tomaten zacht zijn, het spek toevoegen.
Doe de pasta erbij en roer om.
Verspreid geraspte pecorino kaas en geraspte parmezaanse kaas over pasta in een pan en bak het kort.
Verdeel de pasta op borden en serveer met versgemalen zwarte peper en geraspte kaas.

Fettuccine Alfredo

  • 400 g fettuccine
  • 250 g boter
  • 350 g Parmigiano Reggiano zeer fijn geraspt
  • zout, zwarte peper, nootmuskaat naar smaak

Kook de fettucine al dente.
Smelt boter in een hete, grote kom.
Meng de pasta door de boter.
Voeg dan de kaas toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is.
Breng op smaak met zout, peper, en een snufje nootmuskaat.

Penne all’arrabbiata

  • 400 g penne
  • 400 g gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • 2 rode pepers, in stukjes gesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout

Doe een ​​flinke scheut extra vierge olijfolie in een pan, en verhit de knoflook en de pepers.
Snij de gepelde tomaten in stukken, en doe ze bij de pepers. Laat even koken.
Breng op smaak met zout.
Kook de pasta al dente.
Doe de penne er bij en roer. Laat de pasta 1 minuut wat van het vocht opnemen.
Serveer met geraspte pecorino.

Maak jouw eigen website met JouwWeb